Publicerad 22 november 2023
Nyhet

Årets vinnare på Kvalitetsmässan 2023

Helsingborgs stad, Höganäs kommun, Värmdö kommun, Worldish AB, har samtliga tilldelats prestigefyllda utmärkelser på årets upplaga av Kvalitetsmässan.

Kvalitetsmässan 2023

Kvalitetsmässan 2023

På tisdagskvällen presenterades de fyra vinnarna som utmärkt sig inom allt från innovativa lösningar till framgångsrika utvecklingsprojekt i kommuner och regioner på Kvalitetsmässan i Göteborg. Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har tillsammans med en rad andra aktörer ingått i juryn för de olika utmärkelserna.

Höganäs kommun utsågs till Sveriges KvalitetsKommun 2023. Motiveringen är en kommun som med fokus på resultat och effektivitet, levererar hög kvalitet till medborgare och företag i kommunen inom alla områden. Man utmärker sig särskilt väl inom omsorgsområdet. Kommunen visar också på en god ekonomi och har en tydlig styrmodell med hög nivå av systematik i uppföljning och analys.

Utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun tilldelades Värmdö kommun. Man har med starkt ledarskap, mod och handlingskraft skapat en storskalig förflyttning av kultur, kompetens och förmåga att göra bättre, mer och smartare. Värdet för medarbetare och invånare har satts i första rummet.

Den bästa innovationsidén inom e-hälsa tog hem SveaPriset. I år tilldelades Worldish AB priset för projektet ”Kommunikationsverktyget Helen – ett digitalt stöd för patienter och vårdgivare genom hela vårdprocessen”. Kommunikationsverktyget Helen har inte bara gjort medicinsk information tydlig och begriplig på patientens egna språk, utan också säkerställt att standardiserade vårdprocesser följs noggrant, vilket i sin tur har höjt kvaliteten inom vården.

Slutligen kammade Helsingborgs stad hem GötaPriset 2023, genom projektet ”Så här mår stadens gator”. I projektet har man, genom att ta hjälp av sopbilar utrustade med smarta kameror, på några veckor kunnat inventera hela stadens gatunät – en process som tidigare tagit upp till ett år.

– Det är glädjande att se att det pågår så mycket utvecklingsarbete i våra kommuner och regioner som förbättrar både kvaliteten och servicen på välfärden. Jag hoppas att det här också kan ge inspiration till andra att undersöka om arbetssätten och innovationerna kan bidra till ökad kvalitet i deras organisationer, säger Palle Lundberg, SKR:s vd.

Läs vidare

Pressjour

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.