SKR söker redovisningsekonom

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsbeskrivning

Ekonomi- och finanssektionen som ingår i avdelningen för ledningsstöd stöttar SKRs hela kansliorganisations och dess verksamheter med bland annat ekonomiadministration, redovisning, controlling, budgetering och uppföljning både månadsvis och tertialvis. Sektionen leds av ekonomi- och finanschefen och är indelad i en controllergrupp och en redovisningsgrupp som vardera leds av en samordnare som leder och fördelar det dagliga arbetet inom respektive grupp.

Avdelningen och sektionen är i en spännande utvecklingsfas där vi utvecklar våra arbetssätt med stöd av moderna stödsystem med mål att automatisera där det är möjligt.

Som redovisningsekonom kommer du att vara en del av redovisningsgruppen som ansvarar för redovisningskompetensen och svarar för kund- och leverantörsreskontra, huvudbok moms- och skatteredovisning samt kassa/bankredovisning och internkontroll inom redovisningsområdet.

Dina arbetsuppgifter är bland annat löpande bokföring, månatliga uppföljningar och avstämningar, momsåtersökningar, fakturering och årsbokslut.

Din profil

Vi söker dig som har utbildning med ekonomisk inriktning gärna från högskola eller motsvarande kunskaper som är relevant för tjänsten. Du har gedigen erfarenhet från ekonomisk redovisning, är van användare av Officepaketet och framför allt Excel. Förmågan att navigera och arbeta i olika verksamhetssystem kommer vara mycket viktig i ditt arbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en organisation med skattemässigt blandad verksamhet.

Viktiga egenskaper i rollen som redovisningsekonom är god analytisk förmåga, noggrannhet och vana att hantera och prioritera bland flera uppgifter samtidigt. Du har lätt för att samarbeta med kollegor inom olika kompetensområden, är självgående och har lätt för att se helheten lika väl som du kan zooma in på detaljer. Du uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Det kommer finnas stora möjligheter att vara med och påverka hur vi jobbar.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C121471
Publicerad
2023-01-23
Ansök senast
2023-02-13
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

  • Roger Sundholm
    Sektionschef/CFO
    076-808 78 33
  • Bodil Båvner
    Vision
    08-452 77 68