Publicerad 17 maj 2023

Innovationsveckan 2023 – bidra till årets vecka

För femte året i rad kan alla som brinner för utveckling och förnyelse av offentlig verksamhet samlas för dela och sprida erfarenheter och lösningar. I år är det särskilt fokus på effekter och värden som uppstår när nya smarta lösningar tas i bruk. Innovationsveckan är unik - programmet skapar vi tillsammans, med aktiviteter lokalt, regionalt och nationellt.

Innovationsveckan genomförs 2 – 6 oktober 2023. Det är ett bra tillfälle att mobilisera aktörer som är engagerade i utvecklingsarbete i offentlig sektor. Det är också ett utmärkt tillfälle att dela och sprida erfarenheter och smarta lösningar mellan olika verksamheter och organisationer.

Under våren 2023 pågår förberedelserna inför årets vecka. I slutet av maj öppnar programmet för anmälan av aktiviteter, och i slutet av augusti för deltagare.

SKR hoppas att ni som arbetar i kommun, region, myndighet eller annan offentlig organisation vill bidra till årets Innovationsvecka. Även privata aktörer är välkomna att delta ihop med en offentlig aktör.

Dela och bidra, LinkedIn

Om innovationsveckan i korthet

Innovationsveckan är unik: den är lokal, nationell och internationell samtidigt. Gemensamt är att vi alla arbetar för ett mer innovativt offentligt Sverige.
Under fjolårets vecka genomfördes cirka 120 programaktiviteter varav de flesta arrangerades av kommuner, regioner och statliga myndigheter.

  • Aktiviteterna kan arrangeras var som helst i landet, antingen genom digitala eller fysiska möten.
  • Aktiviteterna lägger arrangörer själva in i ett gemensamt program. Programmet öppnas under maj månad. Arrangörerna ansvarar själva för genomförande och kommunikation av sitt evenemang.
  • Det är gratis att registrera aktiviteter i Innovationsveckans program.

SKR, Vinnova, Upphandlingsmyndigheten och DIGG erbjuder plattformen för det gemensamma programmet där alla aktiviteter blir tillgängliga och sökbara.

Innovationsveckan.nu

Informationsansvarig

  • Klas Danerlöv
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.