Publicerad 20 september 2023

Utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun

Sveriges Kvalitetskommun delas ut vart annat år av Kvalitetsmässan. Utmärkelsen ges till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet. Nästa gång utmärkelsen delas ut är 2023. 

Första steget i nomineringsprocessen för titeln Sveriges KvalitetsKommun 2023 är klar. Arvika, Höganäs, Karlskoga och Ulricehamn har nominerats att gå vidare till steg två i urvalsprocessen. Vilken kommun som står som vinnare bestäms av en jury. Utmärkelsen delas ut under Kvalitetsmässans invigningsgala den 21 november på Svenska Mässan i Göteborg.

Om priset Sveriges Kvalitetskommun 2023, Kvalitetsmässan (PDF)

Vinnaren av Sveriges KvalitetsKommun 2021

Nacka kommun tilldelades utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2021 och är därmed den kommun som under året har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Utmärkelsen fick Nacka för att ha levererat välfärdstjänster av hög kvalitet och gett medborgarna möjlighet att påverka tjänsterna och kommunens utveckling.

Juryns motivering till priset, Kvalitetsmässan

Kommuner som tilldelats utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun

Första utmärkelsen tilldelades Botkyrka kommun 2003. Därefter har följande kommuner fått utmärkelsen: Umeå 2005, Lomma 2007, Stockholms Stad 2009, Kungsbacka 2011, Örebro 2013, Kävlinge 2015, Helsingborg 2017, Sollentuna 2019 och Nacka kommun 2021.

Om utmärkelsen SverigesKvalitetskommun, Kvalitetsmässan

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Linda Nordberg
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.